Om statsbidrag

Här kan du läsa mer om våra statsbidrag och hur du ansöker.

Bidrag fördelas på uppdrag av regeringen

Jämställdhetsmyndigheten fördelar statsbidrag till ideella organisationer och stiftelser. Bidragen fördelas på uppdrag av regeringen. Regeringen formulerar syftet och bestämmer reglerna för de bidrag som finansieras med statliga pengar. Bidragen fördelas efter en prövning mot de aktuella regelverken. De villkor som gäller för respektive bidrag finns under respektive sida om bidraget.

Tre olika bidragsformer

Jämställdhetsmyndigheten fördelar statsbidrag till kvinnors organisering och för jämställdhetsprojekt.

  • Jämställdhetsprojekt. Utlysningen är stängd och öppnar igen under våren 2022. Läs mer om bidraget här.
  • Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering. Utlysningen är stängd för tillfället men öppnar igen 3 september och stänger 4 oktober. Läs mer om bidraget här.
  • Jämställdhetsmyndigheten har tidigare fördelat verksamhetsbidrag för kvinnors organisering. Från och med 2021 fördelas inte längre detta bidrag.  Läs mer om bidraget här.

Hur ansöker vi?

Ansökan görs via vårt digitala ansökningssystem för statsbidrag. Inga blanketter ska längre skickas in till Jämställdhetsmyndigheten utan allt sköts digitalt för att förenkla processen. Du kan se och uppdatera din ansökan efter du har skickat in den.

E-tjänsten för statsbidrag hittar du här.

När kan vi ansöka?

Vi publicerar information om när utlysningar öppnar samt sista ansökningsdagar här på vår webbplats och i Jämställdhetsmyndighetens sociala medier. Ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag behandlas inte.  

""

Frågor om statsbidrag

Kontakta oss gärna i god tid om ni har några frågor eller funderingar om statsbidrag. Ni når oss på bidrag@jamstalldhetsmyndigheten.se

Senast uppdaterad: 10:10 - 26 nov, 2021