Nyheter

Du kan filtrera innehållet
Välj tidsperiod

Skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Totalt 22 träffar.
news

Nu är programmet klart till den fjärde internationella konferensen om män och jämställdhet, ICMEO, i Stockholm den 15-16 maj. Ukrainas vice statsminister Ivanna Klympush-Tsintsadze är en av deltagarna.

  • 12 Apr, 2018

Vid CSW 62 i New York kom deltagarna fram till gemensamma slutsatser inom områden som sexuell och reproduktiv hälsa, bättre skydd av kvinnliga försvarare av mänskliga rättigheter, samt sex- och samlevnadsundervisning.

news

Den 28 mars besökte Sveriges nya jämställdhetsminister Lena Hallengren för första gången Jämställdhetsmyndigheten i Angered.

news

Jämställdhetsmyndigheten samlade den 23 mars länsstyrelsernas utvecklingsledare med uppdrag att motverka mäns våld mot kvinnor.

news

Regeringen ger Jämställdhetsmyndigheten i uppdrag att erbjuda utbildningsinsatser och kunskapsstöd för lärare och andra utbildningsansvariga vid universitet och högskolor, i frågor som rör mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

Webbportalen Jämställ.nu har sedan 2012 listat alla myndigheter som har skrivelser om jämställdhet i sina instruktioner, regleringsbrev och uppdrag från regeringen. Nu är listan för 2018 uppdaterad.

news

I tisdags träffades samverkansparterna bakom webbportalen Jämställ.nu för första gången sedan Jämställdhetsmyndigheten gick med i samarbetet. - Jämställdhetsmyndigheten ska samla kraften i Sveriges jämställdhetsarbete. Därför känns det naturligt och väldigt roligt att vi är med och tar en aktiv roll i arbetet med Jämställ.nu, säger kommunikationschef Maria Bång.

  • 16 Mar, 2018
news

Just nu pågår CSW62, the Commission on the Status of Women, I New York, och på onsdagen möttes de Nordiska jämställdhetshetsministrarna - eller representanter - i ett panelsamtal. Deltagarna delade med sig av goda exempel från sina länder, men beskrev också oro kring situationen på jämställdhetsområdet.

news

På torsdagen utsågs Lena Hallengren till ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister efter Åsa Regnér som utsetts till vice chef för UN Women.

news

Den internationella kvinnodagen uppmärksammades med ett välbesökt frukostseminarium i Rosenbad i Stockholm. Det var Åsa Regners sista offentliga framträdande som Sveriges jämställdhetsminister – och det första offentliga framträdandet av Anders Thornberg i egenskap av Rikspolischef.

Senast uppdaterad : 12:14 - 10 Jan, 2018