Nyheter

Du kan filtrera innehållet
Välj tidsperiod

Skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Totalt 136 träffar.

I dag har regeringen beslutat att ge Jämställdhetsmyndigheten i uppdrag att ta fram en modell för jämställdhetsintegrering och jämställdhetsbudgetering i staten. Syftet är att statliga myndigheter ska arbeta mer jämställt.

news

På grund av risken för spridning av Coronaviruset, och i enlighet med rekommendationen från FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, beslutade medlemsstaterna i Kvinnokommissionen (CSW) med bara en vecka kvar till den årliga samlingen i FN i New York att alla sidoevent och allmänna debatter ställs in. CSW64 kommer därmed att begränsas till processbeslut gällande den politiska deklarationen som antas av medlemsländerna om det fortsatta arbetet för jämställdhet.

news

Torsdagen den 6 februari var det den internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning. I samband med det så anordnade Jämställdhetsmyndigheten tillsammans med flera andra myndigheter en konferens mot könsstympning av flickor och kvinnor.

Snart är det återigen möjligt för ideella föreningar och stiftelser att söka statsbidrag som syftar till att främja jämställdhet.

news

Från nästan alla delar av landet kommer rapporter om omfattande problem i förlossningsvården. Alla regioner rapporterar problem med att rekrytera och behålla personal. Att ge mer resurser är att investera i att nya människor kommer till liv, poängterade Jämställdhetsmyndighetens utredare Ingrid Osika Friberg i ett seminarium under torsdagen.

Den 6 februari är det den internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning. Samma dag anordnar Jämställdhetsmyndigheten tillsammans med flera andra myndigheter en konferens i Göteborg mot könsstympning av flickor och kvinnor. Två av deltagarna är Bayan Nasih, sakkunnig på Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck och Lisa Granhed, projektledare och barnmorska på Vulvamottagningen på Angereds närsjukhus. Vi passade på att ställa några frågor till dem.

Jämställdhetsmyndigheten tillsammans med flera andra myndigheter arrangerar en nationell konferens i Göteborg den 6 februari, internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning.

  • 04 feb, 2020

Vad är egentligen en bra relation? Och när har en själv eller ens partner gått över gränsen för vad som är acceptabelt? Idag drar den nationella kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt igång för fjärde året i rad. Målgruppen är främst unga, men även skol- och vårdpersonal. Bakom kampanjen, som pågår under februari-mars, står Jämställdhetsmyndigheten, Länsstyrelsen Västra Götaland och ungarelationer.se.

Inget att vänta på samlar kunskap om våld, genus och prevention på ett och samma ställe. Den ger konkret vägledning för hur ett systematiskt och kunskapsbaserat våldsförebyggande arbete kan genomföras i fem steg.

Senast uppdaterad: 11:45 - 27 jun, 2018