Pressmeddelanden

Tolv nya projekt ska öka jämställdheten med statligt stöd

Statens bidrag till jämställdhetsprojekt har i år särskilt fokus på funktionsnedsättning och hedersrelaterat våld och förtryck. Totalt fördelar Jämställdhetsmyndigheten tio miljoner kronor till organisationer som bidrar till att förbättra jämställdheten.

Premiärvisning av #metoo-filmer om bemötande

Jämställdhetsmyndigheten bjuder in till visning av fem kortfilmer kopplade till #metoo och bemötande på Svenska Filminstitutet i Stockholm den 11 juni. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen kommer att finnas tillgänglig för intervjuer i samband med visningen, tillsammans med Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag och talespersonerna för aktuella #metoo-upprop.

10 jun, 2019
Myndigheter i samlat grepp mot att arbetstagare utnyttjas i osund konkurrens

Polisen, Arbetsmiljöverket och Skatteverket genomförde under förra veckan oanmälda kontroller på cirka 120 företag, främst på nagel- och franssalonger, runt om i landet. Syftet var att få bukt med att arbetstagare exploateras.

Kvinnor med funktionsnedsättning missgynnas på arbetsmarknaden 

Många kvinnor med funktionsnedsättning har inkomster som inte räcker för att försörja sig själva och eventuella barn. Det visar en ny rapport som Jämställdhetsmyndigheten och Myndigheten för delaktighet presenterar för regeringen 15 april.

Jämställdhetsmyndigheten tillförs 40 miljoner

I regeringens vårändringsbudget som presenteras 10 april tillförs Jämställdhetsmyndigheten ytterligare 40 miljoner kronor. – Det är välkommet att regeringen nu återställer den budget som det tidigare var tänkt att vi skulle ha, säger generaldirektör Lena Ag.

Statliga myndigheter har förbättrat jämställdheten

Statliga myndigheters arbete med jämställdhetsintegrering har gett positiv effekt för jämställdheten. Det är en av de viktigaste slutsatserna i en ny rapport från Jämställdhetsmyndigheten. – Myndigheterna visar konkreta resultat. Det påverkar jämställdheten positivt och förbättrar myndigheternas egna verksamheter, säger generaldirektör Lena Ag.

04 apr, 2019
Jämställdhetsmyndigheten blir kvar

– Vi är förstås glada och lättade över att vi nu har fått besked att Jämställdhetsmyndigheten ska vara kvar, säger generaldirektör Lena Ag. Det har varit en tuff tid för medarbetare och chefer.

Arbetsmarknadsutskottet föreslår att Jämställdhetsmyndigheten läggs ner

I dag har Arbetsmarknadsutskottet kommit med sitt betänkande om utgiftsområdet för jämställdhet och nyanlända invandrares etablering. Arbetsmarknadsutskottet ställer sig bakom den budget som beslutades i riksdagen onsdagen den 12 december och som bland annat innebär att Jämställdhetsmyndigheten läggs ned 2019.

Resekurage – kampanj mot sexuell exploatering av barn

Varje vittnesmål är värdefullt. Svenskar som reser utomlands på semester och iakttar misstänkt sexuell exploatering av barn kan vända sig till den svenska polisen med tips. Det är budskapet i kampanjen Resekurage som nu återlanseras, med bland annat information på Polisens större passexpeditioner.

Uttalande om budgetomröstning

Med anledning av riksdagens budgetomröstning under onsdagen gör Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör, Lena Ag, följande uttalande:

Senast uppdaterad: 11:21 - 10 jan, 2018