Praktik

Jämställdhetsmyndigheten erbjuder studerande på universitet, högskolor, folkhögskolor och yrkeshögskolor möjlighet till praktik. Exakt tidsperiod för praktiken bestäms mellan praktikant och Jämställdhetsmyndigheten. Här hittar du information om aktuella praktikplatser.

Avdelningen för arbetet inom den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor

Avdelningen för arbetet inom den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor söker en till två praktikanter med intresse för och kompetens inom området. Praktiken kommer att innehålla förekommande arbete på avdelningen, i huvudsak utredningsarbete, stöd till myndigheter, arbete med samordning, medverkan på möten och workshops, analys och uppföljningsarbete. En del administrativt arbete kan också förekomma, så som administration kring myndighetens möten och konferenser.

Antal praktikplatser:

1–2

Omfattning:

Heltid, start hösten 2019

Format på ansökan:

PDF

Sista ansökningsdag:

31 maj 2019

Arbetet sker både självständigt och i grupp och ställer krav på god kommunikativ förmåga, och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som praktikant på avdelningen ser vi att du som ansöker studerar en för vårt arbete på avdelningen relevant utbildning på universitet eller högskola. Arbetsuppgifterna ställer krav på goda kunskaper inom jämställdhetsområdet och om exempelvis arbetet mot mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck eller prostitution och människohandel. Vi ser gärna att du som sökande läser en praktikkurs på universitet eller högskola. En fördel är om du studerar på masternivå.

Vi söker engagerade, strukturerade, samhällsintresserade personer med kompetens och erfarenhet av arbete inom området samt förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det är meriterande med dokumenterad erfarenhet och kunskap inom jämställdhetspolitikens sjätte jämställdhetspolitiska delmål, att mäns våld mot kvinnor ska upphöra.

Vi ser helst att du som söker läser en kurs omfattande en hel termin på 20 veckor. Vi välkomnar även sökanden som läser en halv termins praktik. Du ska vara antagen till en poänggivande kurs. Praktiken är på heltid.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev

Maila din ansökan som PDF till avdelningschef Berit Jernberg berit.jernberg@jamy.se

Frågor?

Frågor besvaras av Katarina Björkegren, senior utredare eller Mikael Thörn, senior utredare.

E-post: katarina.bjorkegren@jamy.se  mikael.thorn@jamy.se

Senast uppdaterad: 1:23 - 21 maj, 2019