Liberaler på besök

Sveriges tidigare jämställdhetsminister Maria Arnholm (L) besökte den 7 juni Jämställdhetsmyndigheten för att få information om verksamheten och delta i en gemensam fikastund med personalen.
Från vänster i bild: Lena Ag och Maria Arnholm Foto: Jöran Fagerlund

Maria Arnholm, idag riksdagsledamot och partisekreterare för Liberalerna, berättade bland annat om sitt 40-åriga engagemang för jämställdhetsfrågor, som började under gymnasieåren i Kungälv.

Arnholm kom in i politiken och blev i början på 90-talet medhjälpare till dåvarande socialminister Bengt Westerberg. Under dessa år infördes bland annat den första pappamånaden i föräldraförsäkringen.

Efter några år utanför politiken utsågs Maria Arnholm 2006 till statssekreterare och så småningom till jämställdhetsminister i Fredrik Reinfeldts regering.

Många av de uppgifter och utmaningar som Jämställdhetsmyndigheten står inför idag är väl kända av Maria Arnholm.

– Äntligen har vi en Jämställdhetsmyndighet i Sverige. Jag är grymt avundsjuk på er som får vara med att bygga upp något nytt. Det blir de bästa åren i era liv, sade Arnholm under fikat med personalen.

Förutom Maria Arnholm deltog i besöket även liberalernas 2:e vice ordförande och kommunalrådet i Göteborg, Helene Odenjung, samt Annika Westh från Öckerö och Erika Larsson från Liberala kvinnor.

Senast uppdaterad: 1:25 - 13 sep, 2018
  • Politik