Lena Hallengren besökte Jämställdhetsmyndigheten

Den 28 mars besökte Sveriges nya jämställdhetsminister Lena Hallengren för första gången Jämställdhetsmyndigheten i Angered.
Foto: Jöran Fagerlund

Efter ett möte med generaldirektör Lena Ag fick jämställdhetsministern möjlighet att träffa övriga medarbetare på myndigheten.

–Jag är otroligt tacksam för att arbetet med att lägga grunden till Jämställdhetsmyndigheten är gjort, och att ert viktiga arbete redan är igång, sa Lena Hallengren.

Under besöket hann ministern bland annat ta del av hur Polisen och Jämställdhetsmyndigheten samarbetar för att motverka människohandel.

–Jämställdhetsmyndigheten är ett bevis på hur konkret jämställdhetsarbete är och i dag har jag har fått en inblick i det viktiga arbete som bedrivs.

Generaldirektör Lena Ag var glad att kunna visa upp myndigheten för den nya jämställdhetsministern.

–Det var ett trevligt och givande besök, där jag och personalen fick möjlighet att informera ministern om vårt arbete. Lena Hallengren har ett stort intresse och engagemang för Jämställdhetsmyndighetens verksamhet, säger Lena Ag.

Lena Hallengren utsågs till barn-, äldre- och jämställdhetsminister den 8 mars i år, då hennes företrädare Åsa Regnér tackat ja till tjänsten som biträdande chef för FN:s kvinnoorganisation i världen. Hallengren har suttit i riksdagen sedan 2006 och har varit ordförande i flera utskott, nu närmast i utbildningsutskottet. Åren 2002 till 2006 var hon biträdande utbildningsminister, med ansvar för förskola, ungdomsfrågor och vuxnas lärande.

Senast uppdaterad: 4:19 - 28 mar, 2018
  • Jämställdhet
  • Politik