Följ myndighetens medarbetare på twitter

Medarbetare på Jämställdhetsmyndigheten börjar den här veckan twittra i eget namn på myndighetens twitterkonto. Först ut är Mikael Thörn, expert på bland annat hedersrelaterat våld och förtryck.
Mikael Thörn, senior utredare på Jämställdhetsmyndigheten. Foto: Jöran Fagerlund

Mikael Thörn, senior utredare på Jämställdhetsmyndigheten, har twittrat privat i många år. Över 2 000 personer följer hans inlägg, som ofta rör frågor om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel.

Nu ska Mikael Thörn även twittra på myndighetens twitterkonto. Syftet är att sprida mer kunskap om vad myndigheten och medarbetarna gör.

–  Twitter kan vara ett bra forum att både dela och få information, säger han.

Möte i Vilnius

Mikael Thörn är ofta ute och föreläser, eller deltar i konferenser i Sverige och utomlands. Närmast på tur är ett möte i Vilnius i Litauen där det europeiska jämställdhetsorganet EIGE (European Institute for Gender Equality) är placerad.

–  Vi ska ha ett möte med anledning av Jämställdhetsmyndighetens uppdrag om förebyggande arbete mot könsstympning. EIGE har genomfört en studie om könsstympning i EU och i en rapport lyft fram goda exempel i arbetet mot könsstympning inom EU, säger han.

Andra saker som Mikael Thörn tänker lyfta fram handlar om Jämställdhetsmyndighetens arbete kring hedersrelaterat våld och förtryck.

–  Det pågår mycket inom myndigheten när det gäller arbetet mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck. Bland annat ska myndigheten i november genomföra ett internationellt möte och erfarenhetsutbyte med olika aktörer om våldsförebyggande arbete riktat till pojkar och män i en hederskontext, säger Mikael Thörn.

Senast uppdaterad: 9:44 - 11 okt, 2018
  • Hedersrelaterat våld
  • Jämställdhet
  • Mäns våld mot kvinnor