Introduktionskurs i jämställdhetsintegrering för ledare i staten

Vi erbjuder ledare i staten och på lärosäten att delta i en grundläggande endagskurs i jämställdhetsintegrering. Just nu genomför vi alla våra kurser digitalt.
  • Tid: 28 oktober kl. 09.00-15.00
  • Plats: Via Zoom

Det finns en tydlig förväntan från regeringen att statliga myndigheter ska arbeta för att bidra till de jämställdhetspolitiska målen. Den strategi som Sverige huvudsakligen använder för att uppnå dessa mål kallas jämställdhetsintegrering.

Erfarenheter från arbetet med jämställdhetsintegrering visar att ledningens kunskap är avgörande för att lyckas. Ett framgångsrikt arbete med jämställdhet kräver att ledningen visar stöd och intresse för frågan, och att de efterfrågar resultat. En aktiv ledning som har kunskap om och förstår vad jämställdhetsarbetet innebär gör att fler i organisationen kan genomföra det och förstå värdet i det.

MÅLGRUPP

Kursen är på grundläggande nivå och kräver inga förkunskaper. Den vänder sig till dig som är chef eller har en arbetsledande funktion vid en statlig myndighet eller ett lärosäte, och vill din höja både din egen kunskapsnivå och kvalitén på jämställdhetsarbetet.

INNEHÅLL

Kursen ger dig grundläggande kunskap om:

  • Sveriges jämställdhetspolitik
  • jämställdhetsintegrering som strategi
  • hur du kan förstå din roll i relation till jämställdhetspolitiken och jämställdhetsarbetet

KOSTNAD

3 800: - ex. moms per deltagare. Observera att anmälan är bindande. Avbokningar efter sista anmälningsdag debiteras halva priset. Vid förhinder kan platsen överlåtas till en kollega med motsvarande roll.

ANMÄLAN

Antalet platser är begränsat och principen först till kvarn gäller. Max 2 deltagare från en och samma myndighet/lärosäte.

Kurstillfället är fullbokat.

OM ZOOM

För tillfället genomför vi våra kurstillfällen i digitalt klassrum och vi använder verktyget Zoom. Vissa myndigheter tillåter dock inte Zoom på tjänstedatorer. Vi ber dig därför undersöka hur du använder Zoom i god tid innan kurstillfället. Som deltagare på kursen behöver du inte äga en Zoomlicens, du behöver alltså inte köpa något av Zoom. Verktyget fungerar bäst när du installerar appen i din dator, till skillnad från att använda onlineversionen och även detta är gratis.

KONTAKTPERSONER

För frågor om anmälan kontakta administratör: utbildning@jamy.se. Observera att det inte går att anmäla sig via mejl.

För frågor om kursinnehållet kontakta innehållsansvarig: deepati.forsberg@jamy.se

Senast uppdaterad: 11:04 - 13 okt, 2021
  • Jämställdhetsintegrering