Digital konferens om exploatering av arbetskraft – kompetensuppbyggnad, stödförsörjning och förebyggande av människohandel (CAPE-CBSS)

Välkommen till CBSS-CAPE och Jämställdhetsmyndighetens digitala konferens om människohandel ur ett bredare perspektiv - om kompetensuppbyggnad, stödmöjligheter och förebyggande av människohandel inom arbetskraftsexploatering.
  • Tid: 9 juni klockan 09.30-15.15
  • Plats: Online
  • Anmäl senast: 07 juni 2021

Östersjöstaternas arbetsgrupp mot människohandel (CBSS TF-THB) bjuder in till digital konferens om kompetensuppbyggnad, stödmöjligheter och förebyggande av människohandel inom arbetskraftsexploatering – för att adressera människohandel ur ett bredare perspektiv.

Konferensen genomförs under ledning av det litauiska ordförandeskapet inom Östersjöstaternas råd (CBSS). Den representerar kulmen av det gemensamma projektet för kompetensuppbyggnad, stödförsörjning och förebyggande av arbetskraftsexploatering i Östersjöregionen (på engelska CAPE – Competence building, assistance provision and prevention of trafficking in human beings for labour exploitation). Projektet samordnas av Östersjöstaternas råd och Lettlands inrikesdepartement.

Konferensen genomförs i samarbete med Jämställdhetsmyndigheten och samlar representanter för statliga myndigheter, civilsamhällets organisationer, internationella organisationer, lärosäten, experter för brottsbekämpning och andra yrkesverksamma. Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag deltar som inledningstalare.

Evenemanget består av interaktiva diskussioner. Både presentatörer och deltagare ges möjlighet att kommentera och ställa frågor om utmaningarna inom arbetskraftsutnyttjande.

Senast uppdaterad: 9:12 - 07 jun, 2021