Dåtid, nutid, framtid – digital konferens om våldsprevention

När började det våldsförebyggande arbetet för att stoppa mäns våld mot kvinnor i Sverige? Hur ser det förebyggande arbetet ut i nuläget? Vad finns det att göra i framtidens våldsprevention? Välkommen till en digital heldagskonferens där forskare, föreläsare och experter delar med sig av sina tankar kring våldsprevention och ger svar på ovanstående frågor.
  • Tid: 27 november 2020 kl 09.00 - 16.30

Medverkande är bland andra:

Alán Alí (ordförande MÄN)
Olga Persson (ordförande Unizon)
Karen Austin (Delegationen mot segregation)
Novahuset (stöttar unga som utsatts för sexuella övergrepp online och IRL)
Henrik Westin (psykolog på MÄN:s samtalsmottagning)
Ola Florin (Regeringskansliet)

Konferencier för dagen är Mantha Kasagianni, socionom och kurator på Skärholmens ungdomsmottagning.

Du som deltagare kommer under dagen att ha möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra deltagare på konferensens olika digitala plattformar. Konferensen avslutas med ett maraton av visionära brandtal från aktivister, jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) och många fler.

Konferensen är en del av En vecka fri från våld som är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Konferensen och veckan är ett initiativ skapat av riksorganisationerna Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Konferensprogram

Senast uppdaterad: 1:11 - 23 nov, 2020